Hegel H120 hálózati sztereó erősítő

2019. szeptember 20., péntek, 09:45

Hegel audio hifi erősítő hifi erősítő sztereó erősítő Hegel hifi Hegel erősítő Hegel sztereó erősítő Hegel hifi erősítő

A Hegel életében a Röst nevű hálózatos sztereó erősítő nagy lépés volt, amikor 3 évvel ezelőtt megalkották. Ez volt az első erősítő, amelyet fehér színben készítettek, és az első, megfelelő IP-vezérléssel, azonban a streaming világában mindig van mit újítani. A Röst után bemutatkozó nagyobb modellek, vagyis a H190, H590 és H390 is évről évre hoztak valami újat a kínálatba, ezért időszerűvé vált, hogy a Röst is átessen egy kiadós frissítésen. Egész pontosan, egy új modell váltsa le, fejlettebb hálózatos szolgáltatásokkal (Spotify Connect, Roon end-point, Control4, stb.) és a korábbinál is sokkal jobb DAC egységgel.

Hegel H120 hálózati sztereó erősítőHegel H120 hálózati sztereó erősítőHegel H120 hálózati sztereó erősítő hátlapHegel H120 hálózati sztereó erősítő hátlapHegel H120 hálózati sztereó erősítőHegel H120 hálózati sztereó erősítő

A Hegel H120 ugyanazzal a menürendszerrel rendelkezik, mint nagyobb testvérei. Azaz a szoftvert frissíthetjük interneten és a képernyőn megjelenő menü segítségével, az utóbbiba belépve megtekinthetjük annak IP-címét és egyéb információit.

Az összes bemenet külön-külön konfigurálható, így házimozi bypass bemenetként is beállíthatjuk őket. Egy másik népszerű szolgáltatás, hogy a fejhallgató és a hangszóró kimenetének külön-külön állítsa be a maximális hangerőt, valamint az indulási hangerőt is testre szabhatjuk.

Hegel H120 hálózati sztereó erősítő hátlap

Végül az új H120 készenléti állapotban aktivizálódik a LAN-on, tehát amikor ki van kapcsolva, akkor is kiválaszthatjuk a Spotify vagy AirPlay opciókat, és életre kel.

A H120 a Röst platformja köré épül, az analóg szakasz nagyon hasonló, de nem teljesen ugyanaz. Kismértékű fejlesztések történtek az erősítőben, ezáltal az új modellektől elvárt szintre emelve.

Hegel H120 hálózati sztereó erősítő hátlap

A fejhallgató-kimenet zajszintjének csökkentése érdekében a Rösthöz képest is történt fejlesztés.

A nagy dolog azonban a már említett digitális/analóg konverter. A H120 ugyanazt pontos és dinamikus a DAC-ot használja, mint a H190. Végül úgy döntöttek a cégnél, hogy "Baby Giant" becenevet adják neki Isaac Newton híres szavaiból kiindulva: "Ha tovább láttam, az azért volt, mert az óriások vállán álltam".

Hegel H120 hálózati sztereó erősítő

Ez igaz a H120-ra, valóban tovább viszi a Hegel történelmét, a technológiát közvetlenül óriási testvéreitől veszi át. 30 éves innováció van ebben a kis erősítőben. Ugyanazt a funkcionalitást akarták kínálni még alacsonyabb áron, és ezt megadja a H120.

A Hegel erősítője 2x75 W teljesítményű, 1 koaxiális és 3 optikai, USB, hálózati, RCA és XLR bemenetekkel rendelkezik, ősszel pedig a hazai kereskedők kínálatában is megtalálható lesz.

audiocentrum.hu

hegel.com

Hegel H120 hálózati sztereó erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.